TBH Filtergroepen

TBH heeft verschillende series filtergroepen. Elke serie is ontworpen voor een specifieke groep van toepassingen. Elke toepassing vraagt andere eisen aan het afzuigen van de verontreiniging. Een eerste criteria is het bepalen van het soort stof. Grof stof, fijn stof, zeer fijn stof. In functie hiervan wordt er bepaald of er een voorfiltratie nodig is of niet. Een lasermachine produceert veel fijner stof dan bijvoorbeeld het mechanisch bewerken van rubber en stelt dus andere eisen aan de gebruikte filters. Een tweede criteria is de hoeveelheid stof. Als we veel stof prduceren, kunnen we beter een filtergroep nemen met reinigbare patronen om de werkingskost te drukken i.v.m. het verbruik van filters. Een derde criteria is het soort stof. Bevat het stof bijvoorbeeld olie, dan moet dit op een heel andere manier verwerkt worden in de filter, zodat de olie afgescheiden en opgevangen wordt. Is de af te zuigen verontreiniging explosief of gebruikt men de filtergroep in een EX-zone, dan moet een ATEX gecertifieerde filtergroep gebruikt worden. Hieronder zien we de verschillende series van filtergroepen. Het is niet altijd mogelijk om bij een bepaalde toepassing eenvoudig de juiste serie aan te geven omdat voor een bepaalde toepassing soms meerdere series geschikt zijn. Wij staan je graag bij met de juiste keuze en advies. Contactgegevens vind je in het hoofdmenu onder de rubriek contact.

LN200-600_seriesLN-Serie
Hoge afzuigkracht voor kleine en lange leidingen.
In tegenstelling tot de GL-serie heeft de LN-serie een krachtigere afzuiging en hogere prestaties en zijn geschikt voor gebruik met dunne en/of lange leidingen bijvoorbeeld bij decentrale plaatsing van de afzuig unit. Door de hogere luchtsnelheid blijft er minder vervuiling achter in de leidingen. Te verkrijgen met verschillende filtermodules voor talrijke toepassingen.

GL 230

GL-Serie
Geluidsarm en energiezuinig.
De energie besparende en daardoor milieu vriendelijke Greenline-serie, is  uiterst geluidarm en daardoor bijzonder geschikt voor geluidsgevoelige omgevingen zoals in labo's en burelen. Door de  modulaire filter opbouwzijn tal van toepassingen mogelijk. De GL-serie is bijzonder geschikt voor het afzuigen van kleverig en vochtig stof, rook en oplosmiddelen.

GL 30GL-Desk Serie
Kompakt,geluidsarm en energiezuinig.
De energiezuinige en gluidsarme GL-desk serie is vergelijkbaar met de GL-serie, maar is kompakter en lager van uitvoering. Ideaal voor gebruik onder een werkblad of tafel. Geschikt voor het afzuigen van vochtig en kleverig stof, zoals bij laserbewerkingen, slijpen, solderen, gebruik van oplosmiddelen en lijmen.

BF serieBF-Serie
Basis Filtersysteem.
De BF (Basic Filtering) is speciaal ontworpen als basismodel en bevat alle essentiële functies van een filtersysteem, gecombineerd met een uitstekende prijs-prestatie verhouding. Verkrijgbaar in verschilende motor versies,filter combinaties en bedieningsopties. Het modulair systeem is behouden en biedt tal van mogelijheden zoals hergebruik in andere toepassingen.


LN200-600_seriesDF-Serie
Filtergroepen met afzuiarm voor tandartsen, dokters en ziekenhuizen
De DF serie is een filterunit met als basis een gl230 of BF 10 met daarop een arm gemonteerd. Op de arm kunnen verschillende kappen worden gezet afhankelijk de toepassing. Zo is er een speciale kap voor tandartsen met een kleine verwisselbare filter in de afzuigkap.

FP200

FP-Serie
Automatisch Reinigbare filters.
De FP-serie is speciaal gemaakt voor het afzuigen van droog stof. Door het gebruik van een  al of niet automatisch reinigbaar filterpatroon kunnen grote hoeveelheden stof en fijn stof verwerkt worden, zoals bij het mechanisch bewerken van materialen, laseren, slijpen en boren. Met speciaal behandelde filterpatronen ook geschikt voor vochtige en kleverig stof.

FPV200 205

FPV-serie
Voorfiltering
De apparaten van de FPV-serie zijn eigenlijk voorfilters of voorafscheiders, die gebruikt worden om de meeste en grofste partikelen uit te filteren. De uitlaat gaat dan naar de eigenlijke filter unit, waar de fijn filtering plaats vindt. Geschikt voor plaatsen waar zeer veel droog stof verwerkt wordt. Beschikt over een grote opvangbak. Over het gebruik met vochtig en kleverig stof, geven we u graag advies.


CR LN 230CR-serie
Ideaal voor cleanrooms.
De nieuwe apparaten van de CR-serie zijn perfekt geschikt om te gebruiken in cleanrooms of andere bereiken die sterk aan leunen tegen cleanrooms zoals in de biotechnologie, lasertechnologie, verpakkingsindustrie, pharmacie, micro-elektronica,enz. De modulaire opbouw van de filters, zorgt voor een contanimatievrije filterwissel. De CR-serie voldoet aan DIN EN ISO 14644-1 / EG-GMP

OEN 700OEN-serie
Voor olienevels en agressieve dampen.
De OEN-serie is ideaal geschikt voor het reinigen van lucht, verontreinigd met olie nevels of eroderende stoffen. De trapsgewijze filtercombinatie zorgt voor een mechanische afscheiding van olie of emulsienevel, eventueel gecombineerd met een aktief kool filter voor reukvrije zuivering. De uitgefilterte olie wordt in een opvangbak verzameld.